Programma’s

Basisprogramma
Mia Musica heeft een eigen basisprogramma ontwikkeld om kinderen muziek te laten ervaren, te voelen en te proberen. Het programma geeft elke les een afwisseling van kennis aanreiken, muziek luisteren (vanuit allerlei muziekgenres), voelen, proberen en samen muziek maken.

Vervolgprogramma
Na het basisprogramma kunnen kinderen kiezen voor het vervolgprogramma. Het programma heeft dezelfde opbouw van lessen als het basisprogramma. Verschillende muziekinstrumenten en stijlen komen voorbij en de muzikale kennis wordt verder uitgebreid en toegepast. 

Bandcoaching
Voor alle kinderen die al (wat meer) ervaring hebben met een muziekinstrument of het basis- en vervolgprogramma hebben doorlopen biedt Mia Musica een band, waarbij partijen gearrangeerd (bewerkt) worden op basis van het niveau van het kind. Hierdoor wordt het mogelijk om kinderen samen te laten spelen, ongeacht hoeveel leservaring hij of zij heeft.

Basisprogramma

De kennismaking met muziek, het basisprogramma bestaat uit 10 lessen van een uur in de repetitieruimte in Oranjewoud. Er doen ongeveer zes kinderen per groep aan mee. Bij voorkeur worden er groepen gevormd van kinderen in dezelfde leeftijd.

Basisschoolprogramma

Om meer kinderen te laten ervaren wat muziek voor ze kan betekenen ontwikkelt Mia Musica korte programma’s voor basisscholen. Op locatie (dus gewoon op school in de klas!) gaan we gedurende een aantal weken een uurtje per week met muziek bezig

Vervolgprogramma

Het vervolg programma van zes maanden bestaat uit twintig bijeenkomsten van een uur. Hierin staat het samenspel centraal, waarbij een eigen instrument de voorkeur heeft. Er doen ongeveer zes kinderen per groep aan mee. Samen muziek maken is immers waar het om gaat!

Arrangeerprogramma

Mia Musica heeft inmiddels enige ervaring opgedaan met het schrijven van muziek. Zowel arrangeren (bewerken van bestaande muziek) als het componeren van een geheel nieuw muziekstuk behoord tot de mogelijkheden. De klant geeft zijn of haar wensen aan en het muziekstuk wordt op basis van deze wensen samengesteld.

Bandcoaching

 In een periode van 3 maanden leren kinderen samen te spelen in een band. Er wordt wekelijks anderhalf uur gerepeteerd in groepjes van ongeveer zes kinderen op de donderdagmiddag van 15:45 – 17:15 uur. De richtlijn om mee te spelen in de band is minimaal 1 jaar leservaring.

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 

“Mia Musica”
Natasja de Roo

Adres

Koningin Julianaweg 67
8453 WG Oranjewoud