Programma’s

Basisprogramma
Mia Musica heeft een eigen basisprogramma ontwikkeld van 10 weken om kinderen muziek te laten ervaren, te voelen en te proberen. Het programma geeft elke les een afwisseling van kennis aanreiken, muziek luisteren (vanuit allerlei muziekgenres), voelen, instrumenten proberen en samen muziek maken.

Vervolgprogramma
Na het basisprogramma kunnen kinderen kiezen voor het vervolgprogramma. Uniek aan dit programma is de mogelijkheid om gedurende 4 weken een instrument ook mee naar huis te nemen om te kunnen ervaren en bepalen of het instrument bij je past! Je kunt drie verschillende instrumenten kiezen voor  drie periodes! Het programma heeft dezelfde opbouw van lessen als het basisprogramma. Verschillende muziekinstrumenten en stijlen komen voorbij en de muzikale kennis wordt verder uitgebreid en toegepast. 

Bandcoaching
Voor alle kinderen die al (wat meer) ervaring hebben met een muziekinstrument of het basis- en vervolgprogramma hebben doorlopen biedt Mia Musica een band, waarbij partijen gearrangeerd (bewerkt) worden op basis van het niveau van het kind. Hierdoor wordt het mogelijk om kinderen samen te laten spelen, ongeacht hoeveel leservaring hij of zij heeft.

Basisprogramma

De kennismaking met muziek, het basisprogramma bestaat uit 10 lessen van een uur in de repetitieruimte in de Rinkelbom in Heerenveen. Er doen vier tot zes kinderen per groep mee. Bij voorkeur worden er groepen gevormd van kinderen in dezelfde leeftijd.

Basisscholen

Om meer kinderen te laten ervaren wat muziek voor ze kan betekenen ontwikkelt Mia Musica (korte) programma’s voor basisscholen. Ook workshops kunnen worden gegeven op school! 

Vervolgprogramma

Het vervolg programma van zes maanden bestaat uit twintig bijeenkomsten van een uur. Er doen ongeveer drie tot zes kinderen per groep aan mee. 

Arrangeren

Mia Musica heeft inmiddels enige ervaring opgedaan met het schrijven van muziek. Zowel arrangeren (bewerken van bestaande muziek) als het componeren van een geheel nieuw muziekstuk behoord tot de mogelijkheden. Ook lessen kunnen uitgewerkt worden, bijvoorbeeld op thema. (bijna) Elke leerkracht kan hier mee uit de voeten!

Bandcoaching

In een periode van 6 maanden leren kinderen samen te spelen als ensemble of band. Er wordt wekelijks een uur gerepeteerd in groepjes van ongeveer vier tot zes kinderen. De richtlijn om mee te spelen in de band is minimaal 1 jaar leservaring.

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 
“Mia Musica”

Natasja Kalmeijer

Adres lessen

Rinkelbom Heerenveen, Zwanedrift 2