Over Mia Musica

Kinderen enthousiasmeren voor muziek en laten ervaren wat muziek met ze kan doen en voor ze kan betekenen is het belangrijkste doel van Mia Musica.

Mijn naam is Natasja, 38 jaar en eigenaar van “Mia Musica”. Ik ben moeder van 4 kinderen en heb brede muzikale kwaliteiten en talenten die ik inzet om kinderen te enthousiasmeren om muziek te gaan maken!

Wil u een indruk van mij en de lessen krijgen? Neem dan ook eens een kijkje op Instagram of mijn Facebook pagina. U kunt mij volgen!  

Momenteel speel ik trombone bij bigband Gruppo di Brasso in Akkrum, bij het Fries Symfonie Orkest in Beetsterzwaag en daar waar ik word gevraagd en mogelijkheden zijn! Ik creëer bovendien zelf mogelijkheden om met bijvoorbeeld een ensemble te spelen bij gelegenheden. 
Met veel plezier en enthousiasme geef ik lessen aan de beginnende leerlingen van muziekvereniging Crescendo in De Knipe. Samen muziek maken en hiervoor het enthousiasme behouden is het belangrijkste! Maar ook werken we samen aan het leren bespelen van de koperen blaasinstrumenten en saxofoons en leren we over muziek, noten, en doen we oefeningen om je eigen instrument steeds beter te leren bespelen! 
Binnenkort mag ik gaan werken met dementerende ouderen. Een nieuwe uitdaging die ik graag met veel enthousiasme tegemoet ga! 

Verder speel ik o.a. trompet, drum, en een beetje keyboard en gitaar en zing ik nog steeds graag!  

Muziek is de rode draad door mijn leven. Als kind zong ik veel en kende vele liedjes uit het hoofd. Ik heb AMV gevolgd en blokfluit leren spelen. Later leerde ik mijzelf piano spelen en maakte mij de basisgrepen van de gitaar eigen. In de middelbare schoolperiode heb ik meerdere jaren gezongen in het schoolkoor en het kamerkoor. Mooie optredens en een concertreis naar Hongarije hoorden daarbij.

Ondertussen volgde ik muzieklessen om trombone te leren spelen. Ik wist gewoon dat dit míjn instrument is! Tevens schreef ik bladmuziek om ook met de trombone het koor te kunnen ondersteunen, omdat de tenorstem onderbezet was. Al snel had ik het A en B diploma behaald en ervaring opgedaan in diverse korpsen en orkesten.
Door de muzikale verbinding heb ik Siemen leren kennen. Samen met Siemen (hij speelt bugel) heb ik in een fanfarekorps gespeeld, maar dan op de althoorn. Ik had behoefte aan meer uitdaging binnen de muziek en een nieuw instrument leren bespelen is dan een prima optie! Dit was van korte duur, want ik miste de trombone! Daarom ben ik weer lessen gaan volgen en gaan spelen bij diverse korpsen. Enige jaren later heb ik ook het C en D diploma voor trombone behaald. Daarnaast ben ik steeds meer gaan arrangeren (muziek bewerken) voor koperensembles en heb ik een aantal privélessen gevolgd voor basisvaardigheden directie en arrangeren/componeren. Geheel afgestemd op mijn wensen, maar het werd mij duidelijk dat conservatorium niet bij mij past. Ik wist ergens al wat ik wilde gaan doen!

Mijn muzikale talenten hebben mij tijdelijk een plaats opgeleverd bij het Fries Fanfare Orkest, een orkest in de top van Nederlandse fanfare.
In 2019 heb ik de andere kant van de muziek ontdekt. Hierdoor ontstond mijn nieuwe passie, namelijk de lichte muziek bij BigBand Heerenveen. Hier kwamen onderdelen als muzikale improvisatie en samenspel met andere instrumenten aan de orde. Ook heb ik mij verder ontwikkeld in het arrangeren tot een complete koper bezetting van de bigband aan toe! Deze vaardigheden ontwikkel ik door! Ik heb nog veel ideeën en muzikale bewerkingen in mijn hoofd!

In het voorjaar van 2021 heb ik een aantal lessen gevolgd voor drum en slagwerk. Ik kan hierdoor in basis drummen (op mijn eigen drumstel in mijn repetitieruimte!) en zelf verder door met oefenen en ontwikkelen. Wat een fantastische uitdaging!

Al langere tijd heb ik de wens om basisschoolkinderen te enthousiasmeren voor het bespelen van een muziekinstrument. Het samen muziek maken is een van mijn drijfveren. Muziek verbindt immers en draagt op een prachtige wijze bij tot de ontwikkeling van een kind. Hierbij denken we niet alleen aan de sociaal emotionele ontwikkeling, maar ook het stimuleren van de onderlinge samenwerking tussen de kinderen.
De langgekoesterde wens heeft geresulteerd in “Mia Musica”.

 

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 

“Mia Musica”
Natasja Kalmeijer

adres lessen

Rinkelbom Heerenveen, Zwanedrift 2