Over Mia Musica

Kinderen enthousiasmeren voor muziek en laten ervaren wat muziek met ze kan doen en voor ze kan betekenen is het belangrijkste doel van Mia Musica.

Mijn naam is Natasja de Roo, 36 jaar en eigenaar van “Mia Musica”. Ik ben moeder van 4 kinderen en heb brede muzikale kwaliteiten en talenten die ik inzet om kinderen te enthousiasmeren muziek te gaan maken!

Muziek is de rode draad door mijn leven. Als kind zong ik veel en kende vele liedjes uit het hoofd. Ik heb AMV gevolgd en blokfluit leren spelen. Later leerde ik mijzelf piano spelen en maakte mij de basisgrepen van de gitaar eigen. In de middelbare schoolperiode heb ik meerdere jaren gezongen in het schoolkoor en het kamerkoor. Mooie optredens en een concertreis naar Hongarije hoorden daarbij.

Ondertussen volgde ik muzieklessen om trombone te leren spelen. Ik wist gewoon dat dit míjn instrument is! Tevens schreef ik bladmuziek om ook met de trombone het koor te kunnen ondersteunen, omdat de tenorstem onderbezet was. Al snel had ik het A en B diploma behaald en ervaring opgedaan in diverse korpsen en orkesten.

Door de muzikale verbinding heb ik mijn man Siemen leren kennen. Samen met Siemen (hij speelt bugel) heb ik in een fanfarekorps gespeeld, maar dan op de althoorn. Ik had behoefte aan meer uitdaging binnen de muziek en een nieuw instrument leren bespelen is dan een prima optie! Dit was van korte duur, want ik miste de trombone! Daarom ben ik weer lessen gaan volgen en gaan spelen bij diverse korpsen. Enige jaren later heb ik ook het C en D diploma voor trombone behaald. Daarnaast ben ik steeds meer gaan arrangeren (muziek bewerken) voor koperensembles en heb ik een aantal privélessen gevolgd voor basisvaardigheden directie en arrangeren/componeren. Geheel afgestemd op mijn wensen, maar het werd mij duidelijk dat conservatorium niet bij mij past. Ik wist ergens al wat ik wilde gaan doen, alleen nog niet hoe!

Mijn muzikale talenten hebben mij een plaats opgeleverd bij het Fries Fanfare Orkest, een orkest in de top van Nederlandse fanfare.
In 2019 heb ik de andere kant van de muziek ontdekt. Hierdoor ontstond mijn nieuwe passie, namelijk de ‘lichte muziek’ bij BigBand Heerenveen. Hier kwamen onderdelen als muzikale improvisatie en samenspel met andere instrumenten aan de orde. Ook heb ik mij verder ontwikkeld in het arrangeren tot een complete koper bezetting van de bigband aan toe! Deze vaardigheden ontwikkel ik door! Ik heb nog veel ideeën en muzikale bewerkingen in mijn hoofd!

In het voorjaar van 2021 heb ik een aantal lessen gevolgd voor drum en slagwerk. Ik kan hierdoor in basis drummen (op mijn eigen drumstel in mijn repetitieruimte!) en zelf verder door met oefenen en ontwikkelen. Wat een fantastische uitdaging!
Momenteel volg ik nog steeds muzieklessen voor trombone met veel plezier.
Verder speel ik trompet/bugel (net als althoorn ook zelf aangeleerd). Momenteel speel ik cornet bij brassband Advendo te Oudeschoot.

Al langere tijd heb ik de wens om basisschoolkinderen te enthousiasmeren voor het bespelen van een muziekinstrument. Het samen muziek maken is een van mijn drijfveren. Muziek verbindt immers en draagt op een prachtige wijze bij tot de ontwikkeling van een kind. Hierbij denken we niet alleen aan de sociaal emotionele ontwikkeling, maar ook het stimuleren van de onderlinge samenwerking tussen de kinderen.
De langgekoesterde wens om een eigen onderneming op te zetten met een eigen repetitieruimte heeft geresulteerd in “Mia Musica”.

Natasja begeleidt de kinderen in hun muzikale ontdekkingstocht. Enerzijds kunnen kinderen kennismaken met diverse instrumenten (bijv. (koperen) blaasinstrumenten, gitaar, slagwerk, piano of keyboard) die aanwezig zijn in de repetitieruimte in Oranjewoud. Anderzijds is Mia Musica gericht op het samenvoegen van allerlei muziekkleuren en hiermee een prachtige samenwerking te creëren tussen de kinderen.

Samen muziek maken kan eenvoudig, maar toch leuk zijn! Mia Musica heeft een eigen basisprogramma ontwikkeld om kinderen muziek te laten ervaren, te voelen en te proberen. Het programma geeft elke les een afwisseling van kennis aanreiken, muziek luisteren (vanuit allerlei muziekgenres), voelen, proberen en samen muziek maken. Er wordt projectmatig gewerkt. Wekelijks gaan we een uur met muziek aan de slag in de repetitieruimte, gedurende 10 weken (schoolvakanties uitgezonderd). Aan het einde van de laatste les mogen ouders, broers, zussen en andere bekenden komen kijken en luisteren. Zo kunt u zelf ook ervaren wat muziek met uw kind doet en zijn of haar enthousiasme zien! Het doel is dus breder dan primaire muzieklessen, maar richt zich op het promoten en laten ervaren van het samen muziek maken. Deze vorm van (band) coaching is uniek in zijn soort en enthousiasmeert kinderen tot het bespelen van een muziekinstrument.

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 

“Mia Musica”
Natasja de Roo

Adres

Koningin Julianaweg 67
8453 WG Oranjewoud