Basisscholen

Kinderen een kijkje geven in de wereld van muziek en ze hiervoor enthousiasmeren is mijn belangrijkste doel. De kracht (ervaren) van samen muziek maken!

Via Ateliers Majeur kan ik, uiteraard met muziekinstrumenten, bij u op school komen.
Graag laat ik de kinderen kennis maken met muziek en verschillende muziekinstrumenten.

Onderbouw
Voor groepen in de onderbouw bied ik een afwisselende les waarin voorbij komt: verrassing, ontdekken, fantasie, muziek voorspelen (bijvoorbeeld op mijn trombone) en samen muziek maken met kleine slaginstrumenten en boomwhackers.

Bovenbouw
Mijn les(sen) in een paar woorden: ontdekken, muzikaal prikkelen, interactief, spelenderwijs, enthousiasmeren, kennis aanreiken en toepassen, samenwerken, samen muziek maken.

De nadruk ligt op samen muziek maken, ook al heb je (nog) geen muziekles gehad. Het zien en ervaren van elkaars rol in het samen maken van muziek is niet alleen een basis, maar tevens een levensles! Ieder kind heeft immers zijn eigen kwaliteiten en talenten en bovendien voldoende ruimte nodig om te kunnen leren en ontwikkelen.

Ik kan eenmalig in de groep komen, maar ook is het mogelijk om meerdere weken achter elkaar te plannen, waarin we er naar toe werken om samen muziek te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een uitvoering van de groep waarin iedereen meedoet, dat wil zeggen, je zingt of speelt op een instrument. Dit kan je eigen muziekinstrument zijn, een slaginstrument (eventueel van school), boomwhacker(s), gitaar of keyboard (neem ik dan mee).
De eventuele wensen van de school worden meegenomen in de lessen. Bijvoorbeeld wanneer de les moet voldoen aan leerdoelen en/of begrippen die voorbij moeten komen.
De mogelijkheid om de lessen in te richten aan de hand van de IPC lesmethode is hier een mooi voorbeeld van.
Uiteraard speel ik graag muziek voor de kinderen. Bij voorkeur neem ik mijn trombone en/of trompet mee, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor andere instrumenten.
Voor de kinderen zal ik zorgen voor voldoende muziekinstrumenten. Altijd staat samen muziek maken centraal!

U kunt contact opnemen met Mia Musica voor een offerte. Wij zullen een passend (uiteraard vrijblijvend) aanbod doen, afgestemd op uw wensen. Mia Musica is tevens aangesloten bij Ateliers Majeur! Wellicht aantrekkelijk voor scholen in verband met subsidiemogelijkheden!  

Bedankt voor uw interesse!
                                                            Vriendelijke muzikale groeten van Natasja Kalmeijer.

 

Informatie aanvragen basisschool

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 

“Mia Musica”
Natasja Kalmeijer

Adres lessen

Rinkelbom Heerenveen, Zwanedrift 2