Informatie basisschoolprogramma

Om meer kinderen te laten ervaren wat muziek voor ze kan betekenen ontwikkelt Mia Musica korte programma’s voor basisscholen. Op locatie (dus gewoon op school in de klas!) gaan we gedurende een aantal weken een uurtje per week met muziek bezig en werken we er bijvoorbeeld naar toe dat de groep een muziekstuk uit kan voeren waar de hele groep aan mee doet. We gebruiken hiervoor graag muziek die de kinderen aanspreekt en waar ze in het dagelijks leven ook naar luisteren, als bijvoorbeeld van “Kinderen voor Kinderen” of muziek uit de “Kids top 20”. 

Mia Musica kan de kinderen op deze manier kennis laten maken met de wereld van de muziek en muziekinstrumenten en ze daarvoor enthousiasmeren. Natuurlijk zijn de lessen tevens leerzaam en zal samenwerking tussen de kinderen belangrijk zijn. Het zien en ervaren van elkaars rol in het maken van muziek is niet alleen een basis, maar is tevens een levensles, want ieder kind heeft immers zijn eigen kwaliteiten en talenten! Alleen kun je ergens komen, maar samen kun je veel meer bereiken!
Het doel kan zijn te werken naar een optreden waarin iedereen uit de klas participeert, wat inhoudt zingen of een instrument bespelen. Dit mag een eigen instrument zijn, als bijvoorbeeld gitaar of trompet! Deze activiteit kan heel leuk worden gecombineerd met een weeksluiting of een geplande uitvoering van de groep. De muziek en activiteiten worden uiteraard afgestemd op de mogelijkheden van de groep. Ook kunt u denken aan een project van een aantal weken gericht op bijvoorbeeld verschillende muziekgenres. Muziek krijgt door deze samenwerking een grotere en verbindende rol. Mia Musica levert maatwerk op zowel bladmuziek als muzikale coaching.

U kunt contact opnemen met Mia Musica voor een offerte. Wij zullen een passend (uiteraard vrijblijvend) aanbod doen, afgestemd op uw wensen. Mia Musica is tevens aangesloten bij Ateliers Majeur! Wellicht aantrekkelijk voor scholen in verband met subsidiemogelijkheden!  

 

Informatie aanvragen basisschoolprogramma

6 + 13 =

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 

“Mia Musica”
Natasja de Roo

Adres

Koningin Julianaweg 67
8453 WG Oranjewoud