Informatie en aanmelden Basisprogramma

Kom mee op ontdekkingsreis in de wereld van muziek en muziekinstrumenten! 

Natasja

Kinderen enthousiasmeren voor muziek en laten ervaren wat muziek met ze kan doen en voor ze kan betekenen is het belangrijkste doel van Mia Musica. Vaak beoefenen kinderen al wel een sport of hebben ze dit geprobeerd. Sporten is belangrijk, want beweging is voor ieder mens van belang om gezond en fysiek in goede conditie te blijven. Ook voor kinderen is dit van belang in de ontwikkeling en het opgroeien. Het belang van muziek wordt mijns inziens onderbelicht. Muziek helpt om opgedane informatie te verwerken, een plek te geven en heeft een rol in de emotieregulering. Muziek kan je dichter bij jezelf brengen en je welbevinden vergrootten. Vaak hebben kinderen echter geen idee wat muziek voor ze kan betekenen. Als ze graag iets met muziek willen doen, hebben ze geen idee wat dan en met welk instrument ze zouden willen beginnen. Speciaal voor deze kinderen heeft Mia Musica het basisprogramma ontwikkeld.

Anna (9 jaar) heeft het basisprogramma gevolgd en vertelt hierover:

 “Ik vond de muzieklessen superleuk! Want je kon verschillende instrumenten proberen. Het leukste vond ik de trombone, het euphonium en het drumstel. En ik vond het optreden in les 10 voor je ouders ook heel leuk.”

Natasja begeleidt de kinderen in hun muzikale ontdekkingstocht. Enerzijds kunnen kinderen kennismaken met diverse instrumenten (klokkenspel, djembé, drumstel, koperen blaasinstrumenten, saxofoon, houten blaasinstrumenten, gitaar, piano, viool en keyboard). Anderzijds is Mia Musica gericht op het samenvoegen van allerlei muziekkleuren en hiermee een prachtige samenwerking te creëren tussen de kinderen. Samen muziek maken kan eenvoudig, maar toch leuk zijn!
Mia Musica heeft een basisprogramma ontwikkeld om kinderen uit groep 3 t/m groep 8 muziek te laten ervaren, te voelen en te proberen. Het programma geeft elke les een afwisseling van kennis aanreiken, muziek luisteren (vanuit allerlei muziekgenres), voelen, instrumenten (uit)proberen en samen muziek maken. Deze vorm van (band) coaching is uniek in zijn soort en enthousiasmeert kinderen tot het bespelen van een muziekinstrument, het samen muziek maken en/of op een andere manier met muziek bezig te gaan!

“Anna ging met veel plezier naar de muzieklessen en kwam met enthousiaste verhalen en ervaringen weer thuis. Iedere week was het lastig om genoeg geduld te hebben om te wachten tot het weer donderdag was zodat ze naar de nieuwe les kon. Anna vindt het leuk om nu verder te gaan met muziek. Ze denkt nog even na over welk muziekinstrument ze wil gaan bespelen.” -Margriet 

Na het volgen van het basisprogramma kan uw kind primaire muzieklessen bij een muziekleraar of muziekschool gaan volgen en/of kiezen voor het vervolgprogramma. Mia Musica heeft connecties in de muziekwereld en kan hierin adviseren.

Mia Musica arrangeert (bewerkt) zelf de muziek die gebruikt wordt, zodat allerlei muziekinstrumenten met elkaar gecombineerd worden om muziek te maken die de kinderen aanspreekt. Met een paar tonen kun je al iets toevoegen en meespelen met bestaande muziek!
Zo zit er in de programma’s muziek van “Kinderen voor Kinderen”, film- en musical muziek (bijvoorbeeld uit Disney films), maar ook klassiek muziek, (moderne) pop- en rock en jazzmuziek. Mijns inziens spreekt muziek kinderen aan als het herkenbaar voor ze is en overeenkomt met de muziek waar ze naar luisteren in het dagelijks leven.

De kennismaking met muziek en muziekinstrumenten, het basisprogramma bestaat uit 10 lessen van een uur in de Rinkelbom in Heerenveen (4-6 kinderen per groepje).
Bij voorkeur worden er groepen gevormd van kinderen in dezelfde leeftijd. Want zeg nou zelf… Samen met leeftijdsgenootjes is het nog leuker!

Aanmelden voor het basisprogramma is het hele jaar door mogelijk! 

Het basisprogramma van drie maanden kost voor de totale lesreeks € 75,00 per kind.

Lessen zijn op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag in de Rinkelbom in Heerenveen!  

De samenstelling van de groep blijft gelijk gedurende het programma. Starten met het basisprogramma is mogelijk zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Heeft u voorkeur voor een ander tijdstip van lessen, vraag naar de mogelijkheden! 

Maakt u gerust vrijblijvend een afspraak om een indruk te krijgen wat Mia Musica uw kind kan bieden.

Wil u een indruk van mij en de lessen krijgen? Neem dan ook eens een kijkje op Instagram of mijn Facebook pagina. U kunt mij volgen!

Graag tot ziens in Heerenveen!

Aanmeldformulier basisprogramma

Basisprogramma

€75,00


Per kind voor de gehele lesreeks van

drie maanden.

Maandagmiddag 

Dinsdagmiddag

Donderdagmiddag 

Telefoonnummer

06-48154340

Volg me op
 

“Mia Musica”
Natasja Kalmeijer

Adres lessen

Rinkelbom Heerenveen
Zwanedrift 2